Ασθένειες μαλλιών: Πότε κινδυνεύουμε…

Ο κομμωτής σας μπορεί να σας βοηθήσει να διαγνώσετε τις ασθένειες των μαλλιών σας
Για να μη σας εγκαταλείψουν τα μαλλιά σας μην τα αμελείτε!

Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η τριχόπτωση, η πιτυρίδα, η λιπαρότητα, είναι από τις βασικότερες ασθένειες τις τρίχας. Η διαφορά που όλοι πρέπει να έχουμε υπόψη μας όμως είναι ότι είναι διαφορετική μια ασθένεια και κάτι άλλο η κατάσταση που επιφέρουμε εμείς στην τρίχα, για παράδειγμα η ψαλίδα, η ξηροδερμία, η αφυδάτωση, κ.ά. Οι ασθένειες προέρχονται από κληρονομικούς παράγοντες, ορμονικές αλλαγές ή διαταραχές, θυρεοειδισμό, από φαρμακευτικές αγωγές, μετά από νάρκωση κ.ά. Η κατάσταση που επιφέρουμε εμείς στην τρίχα, δηλαδή πχ η αφυδάτωση, το φριζάρισμα, η ψαλίδα, η ξηροδερμία, η αναδόμηση κτλ προκύπτει λόγω κακής μεταχείρισης ή από τη χρήση κάποιου λάθους προϊόντος που επιλέγει κάποιος, από κακή διατροφή, δίαιτα, από απώλεια βάρους και άλλες καταστάσεις. 

Μην το παραβλέπετε και μην το αμελείτε! Τα μαλλιά μας ίσως μας δείχνουν ότι στον οργανισμό μας συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό!

Τα μαλλιά μας χρειάζονται φροντίδα και στοργή, κάτι το οποίο ξεχνάμε συχνά. Το δέρμα μας όταν αφυδατώνεται το βλέπουμε ή το αισθανόμαστε, μας είναι ορατό. Τα μαλλιά μας δυστυχώς δεν μας το δείχνουν άμεσα ή δεν μας μιλάνε και έτσι πολλές φορές τα αμελούμε. Τότε εμφανίζονται οι ασθένειες πχ τριχόπτωση, έντονη λιπαρότητα και έντονη πιτυρίδα (και τα δύο τελευταία μπορούν να καταλήξουν σε κάτι δυσάρεστο για εμάς). Έτσι λοιπόν θα σας συμβουλεύαμε όταν βλέπετε κάτι από αυτά ή να συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας ή να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο. Το πρώτο πράγμα που θα σας ζητηθεί είναι να κάνετε αιματολογικές εξετάσεις. Έπειτα κάνουμε μια σειρά από ερωτήσεις, όπως τι άλλαξε στη ζωή σας, αν κάνατε κάποιο χειρουργείο, αν παίρνετε φάρμακα, αν χάσατε κιλά, αν αλλάξατε κάποιο προϊόν, αν βιώσατε στρες, άγχος κ.ά. Στη συνέχεια, προχωράμε στη διάγνωση και στη θεραπεία που θα βρούμε ότι σας ταιριάζει. 

Μην το παραβλέπετε και μην το αμελείτε! Τα μαλλιά μας ίσως μας δείχνουν ότι στον οργανισμό μας συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό, όπως η εμφάνιση μιας ασθένειας την οποία δεν γνωρίζουμε ότι έχουμε, για παράδειγμα θυρεοειδισμός, αναιμία, νευροψυχικές διαταραχές, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, έλλειψη βιταμινών D, B, C (που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την υγεία των μαλλιών μας), φαρμακευτική αγωγή που έχει επηρεάσει τον οργανισμό μας κ.ά. Για να μη σας εγκαταλείψουν τα μαλλιά σας λοιπόν μην το αμελείτε! Ρωτήστε τον ειδικό για τις ασθένειες μαλλιών!

Στο Orama Beauty Salon στην Κομοτηνή έχουμε πολύχρονη εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση για τις ασθένειες των μαλλιών, και είμαστε δίπλα σας για να σας παρέχουμε συμβουλές και περιποίηση για να αποκτήσετε τα ομορφότερα μαλλιά που είχατε ποτέ! Κλείστε ραντεβού σήμερα!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: