Θέλεις ωραία μαλλιά; Ξεκίνα από τη διατροφή σου!

Ποιες τροφές βοηθάνε στο να έχουμε ωραία μαλλιά;

Δεν έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε στη σκέψη μας το ότι μια υγιεινή διατροφή μας βοηθάει να έχουμε και ωραία μαλλιά. Και όμως, τα μαλλιά μας θα είναι πολύ πιο δυνατά, πιο λαμπερά, πιο γερά όταν κάνουμε υγιεινή διατροφή.

Ποιες τροφές βοηθάνε λοιπόν στο να έχουμε ωραία μαλλιά;

Η τρίχα μας τρέφεται από το θύλακα, ο θύλακας τρέφεται από τον οργανισμό μας, οπότε το ένα στηρίζει το άλλο.

Ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός, γιατί όταν έχουμε έλλειψη σιδήρου έχουμε και απώλεια μαλλιών, λόγω πολύ έντονης τριχόπτωσης. Σίδηρο παίρνουμε από το σπανάκι, τις φακές, το μπρόκολο και το λάχανο. Ο Σίδηρος ενδυναμώνει τη ρίζα και το θύλακα της τρίχας.

Η Βιταμίνη C είναι επίσης πολύ σημαντική για να έχουμε σωστή αιμάτωση του θύλακα. Βιταμίνη C παίρνουμε από τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τις πιπεριές, τα μανταρίνια και τα ακτινίδια. Και μια ακόμα συμβουλή για αυτή τη βιταμίνη: να φροντίζετε να παίρνετε για καλύτερη απορρόφηση του οργανισμού την βιταμίνη c όσο είναι ημέρα.

Η Βιταμίνη D είναι πολύ σημαντική και αυτή για τα μαλλιά. Όταν έχουμε έλλειψη  Βιταμίνης D τότε τα μαλλιά μας είναι θαμπά, άτονα, πέφτουν και λεπταίνουν. Βιταμίνη D παίρνουμε ελάχιστη από τον ήλιο και την τροφή, και οι περισσότεροι χρειαζόμαστε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής.

Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα είναι επίσης πολύ σημαντικά, γιατί η έλλειψη τους επιφέρει ξηροδερμία και απώλεια της τρίχας. Ω3 βρίσκουμε στα λιπαρά ψάρια, το λιναρόσπορο, τα καρύδια και το σολομό.

Βιταμίνες Β: όταν οι βιταμίνες Β είναι ρυθμισμένες τότε καταπολεμούμε τη λιπαρότητα. Βιταμίνες Β βρίσκουμε σε δημητριακά, στο αλεύρι ολικής άλεσης, τη βρώμη και το κάστανο ρύζι.

Πρωτεΐνη: η πρωτεΐνη βοηθάει στη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών σας. Βοηθάει στο να έχουμε υγιές δέρμα στο τριχωτό. Τη βρίσκουμε σε μεγάλες ποσότητες σε αυγά, πουλερικά και στο σολομό .

Βλέπουμε ότι κάθε βιταμίνη, τα ωμέγα λιπαρά οξέα και η πρωτεΐνη έχουν τη δίκη τους σημασία, όποτε θα πρέπει να προσέχουμε τον οργανισμό μας για να έχουμε και υγιή μαλλιά! Η τρίχα μας θρέφεται από το θύλακα, ο θύλακας τρέφεται από τον οργανισμό μας, οπότε το ένα στηρίζει το άλλο. Αν ο οργανισμός μας δεν έχει βιταμίνες και αλλά απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, τότε τα μαλλιά αρχίζουν να θαμπώνουν, να πέφτουν και να αδυνατούν (λεπταίνει η τρίχα), σπάνε και αργούν να μεγαλώσουν.

Όποτε πρέπει να φροντίζεσαι και εσωτερικά για να έχεις τα μαλλιά που θες. Αν δεν μπορείς να κανείς υγιεινή διατροφή, να φροντίσεις τη ρύθμιση των βιταμινών με μια πολυβιταμινη.

Θέλεις ωραία, μακριά, υγιή και λαμπερά μαλλιά; Ξεκίνα από τη διατροφή σου!

2 σκέψεις σχετικά με το “Θέλεις ωραία μαλλιά; Ξεκίνα από τη διατροφή σου!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: