Tips για να αποκτήσεις ωραία μακριά μαλλιά!

Αν θέλεις ωραία μαλλιά, πρέπει να ακολουθείς αυτές τις συμβουλές!
Αν θέλεις ωραία μαλλιά, πρέπει να ακολουθείς αυτές τις συμβουλές!

Σήμερα θα σας εξηγήσω πως μπορείτε να έχετε ωραία μακριά μαλλιά. Δεν έβαλα τυχαία τη λέξη ωραία μπροστά μπροστά. Πολλές γυναίκες λατρεύουν τα μακριά μαλλιά. Δεν γνωρίζουν όμως ότι για να έχουν ΩΡΑΙΑ μακριά μαλλιά θέλει κόπο, χρήματα και να ακολουθούνται οι συμβουλές ενός έμπειρου κομμωτή. Το να έχετε ΩΡΑΙΑ μακριά μαλλιά ξεκινάει από εσάς. Δεν σας φταίει ο κομμωτής σας, ούτε τα προϊόντα που σας έβαψε τα μαλλιά σας, ούτε ότι σας λέει ότι χρειάζεται να τα κουρέψετε λίγο. Και εκεί αρχίζει για εσάς η άρνηση.

Ας ξεκινήσουμε με ορισμένα βήματα για να φτάσετε το στόχο σας για ωραία, μακριά μαλλιά:

  • Διάγνωση μαλλιών
  • Σωστά προϊόντα (όχι από σούπερ μάρκετ)
  • Κούρεμα κάθε δυο μήνες
  • Όχι υπερβολική χρήση θερμαντικών εργαλείων
  • Θεραπεία κομμωτηρίου την ημέρα που κουρεύεστε (δεν εννοώ μάσκα και κάτι απλό – είναι άλλο η θεραπεία κομμωτηρίου, άλλο η μάσκα και η θεραπεία στο σπίτι).

Πάμε να τα αναλύσουμε:

Έχει διαφορά το να έχω απλά μακρυά μαλλιά από το να έχω ΩΡΑΙΑ μακρυά μαλλιά. Δηλαδή έχω λαμπερά, υγιή, γεμάτα μαλλιά, μέχρι κάτω στις άκρες. Μπορώ να έχω μακριά, άτονα, θαμπά και σπασμένα μαλλιά. Οι άκρες να είναι μόνο ουρές. Πείτε αλήθεια σας αρέσει αυτό; Μερικές λέτε ας είναι μακριά και δεν με νοιάζει. Μάλλον δεν βλέπετε τα μαλλιά σας από πίσω.

Αν δεν αποφασίσεις να τα αγαπήσεις, να τα φροντίσεις, τότε ποτέ δεν θα έχεις τα μαλλιά που ονειρεύτηκες!

Καταρχάς να τονίσω ότι τα μακριά μαλλιά είναι μαλλιά χρόνων, δεν είναι καινούρια, τα έχουμε μαζί μας πολλά χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Πρέπει να τα φροντίζω, να τα ενυδατώνω, να τα ανανεώνω (με το κούρεμα). Ναι, πολύ καλά άκουσες, να τα κουρεύεις! Αν η τρίχα μας είναι αφυδατωμένη και αρχίσει να σπάει από κάτω, αυτό προχωράει προς τα επάνω. Σημαίνει ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Αν δεν τα κουρέψεις 1 πόντο τότε θα χρειαστεί κάποια στιγμή να τα κουρέψεις 5-7-10 πόντους. Και σκέφτεσαι τώρα «εγώ της λέω θέλω να μακρύνω τα μαλλιά μου και αυτή μου λέει θέλουν κούρεμα. Κάτι δεν καταλάβε!» – Όχι κατάλαβε, εσύ δεν κατάλαβες!

Τα μαλλιά πρέπει να τα φροντίζεις, να τα ενυδατώνεις, να τα ανανεώνεις.
Images are subject to copyright and are not owned by this site. Notify us to take them down if you want us to do so. No copyright infringement indented.

Τα μακριά μαλλιά και τα ωραία μακριά μαλλιά είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Δείτε τις φωτόγραφιες. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στα γεμάτα μαλλιά, ρίζα-άκρη λαμπερά, ωραία μαλλιά. Τα αλλά είναι απλά σαν κουρτίνα, κρέμονται άτονα, φριζαρισμενα, θαμπά, σπάνε όταν τα πιάνεις κτλ. Αν δεν αποφασίσεις να τα αγαπήσεις, να τα φροντίσεις, τότε ποτέ δεν θα έχεις τα μαλλιά που ονειρεύτηκες.

Τα μαλλιά έρχονται αντιμέτωπα με πολλές και δύσκολες συνθήκες. Με την ρύπανση, με τον αέρα, με το να θελουμε συνέχεια να τα αλλάζουμε χρωμα, να τα τραβάμε με την βούρτσα, να τα πατάμε με την πρέσα, να τα πιάνουμε και να είναι τεντωμένα σε ένα λάστιχο, να μην τα φροντίζουμε. Ίσως τα κουρεύετε και μόνοι σας στο σπίτι με ό, τι να ‘ναι ψαλίδι. Ακόμη χειρότερο τα κουρέψατε αλλά τα κάνατε μεγαλύτερο κακό. Γιατί αν το ψαλίδι δεν είναι για τρίχα τότε αποκτήσατε κατευθείαν ψαλίδα. Όμως θελουμε να είναι ωραία και μακριά. Δεν γίνεται αυτό!

Επίσης να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτά που σου λέει ο κομμωτής σου. Αν δεν τον εμπιστεύεσαι τότε άλλαξε τον. Είναι σημαντική αυτή η σχέση και η εμπιστοσύνη. Ναι, δεν αμφιβάλλω ότι έχεις πάει για κούρεμα και σε κούρεψε κάποιος κάποτε παραπάνω από αυτό που ήθελες. Αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο. Γι’αυτο βρες έναν κομμωτή με τον οποίο να ταιριάζετε. Ακολούθησε τις συμβουλές του και τότε θα έχεις τα μαλλιά που ονειρεύτηκες.

Μην ρίχνεις το φταίξιμο στον κομμωτή σου, δες τι κανείς εσύ στο σπίτι από αυτά που είπα, και τότε κλείνεις ένα ραντεβού για τη συμβουλευτική επίσκεψη στο κομμωτηριο σου. Και σε 6 μήνες θα έχεις ήδη διαφορετικά μαλλιά, και σε ένα χρόνο θα έχεις ωραία μακριά μαλλιά! Άκου τον Hair expert σου!

Επιπλέον, για να αποκτήσεις το καλύτερο αποτέλεσμα, η must-have σειρά για ενδυνάμωση των μαλλιών σου είναι η L’Oreal Professionnel Inforcer! Με άμεση δράση κατά του σπασίματος, τα μαλλιά γίνονται ανθεκτικά και δυνατά!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: