Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ την προστασία των μαλλιών και του προσώπου σου από τον ήλιο!

Ο ήλιος δίνει ζωή και μας αρέσει, ωστόσο πρέπει πάντα να προστατευόμαστε ώστε να απολαμβάνουμε τα οφέλη του με ασφάλεια!

Όλοι γνωρίζουμε ότι το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την προστασία του δέρματός μας από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου, αλλά τι γίνεται με τα μαλλιά μας;

Η ξηρότητα, η ευθραυστότητα και το φριζάρισμα είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους οι ακτίνες του ήλιου επηρεάζουν τα μαλλιά μας – αποτρέποντας τα ταυτόχρονα από το να είναι υγιή και λαμπερά. Ακριβώς όπως ο ήλιος επηρεάζει το δέρμα μας, επηρεάζει και τα μαλλιά μας. Και εάν προστατεύετε το δέρμα σας με αντηλιακό, είναι καλή πρακτική να κάνετε το ίδιο για τα μαλλιά σας.

Αν βγαίνετε στον ήλιο συχνά ή για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα χωρίς να προστατεύετε τα μαλλιά σας, θα μπορούσατε να καταλήξετε να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα από όσα κοστίζει ένα καλό αντηλιακό μαλλιών για να τα βάφετε συνεχώς!

Ο ήλιος προκαλεί το άνοιγμα της επιφάνειας των μαλλιών – αυτό είναι το εξωτερικό στρώμα – επιτρέποντας την απομάκρυνση της υγρασίας και ακόμη και της μελανίνης. Το αποτέλεσμα είναι ξηρότητα, φριζάρισμα και ξεθωριασμένο χρώμα. Αν βγαίνετε στον ήλιο συχνά ή για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα χωρίς να προστατεύετε τα μαλλιά σας, θα μπορούσατε να καταλήξετε να ξοδεύετε περισσότερα χρήματα από όσα κοστίζει ένα καλό αντηλιακό μαλλιών για να τα βάφετε συνεχώς. Η έκθεση στον ήλιο διασπά τις πρωτεΐνες στα μαλλιά, κάτι που προκαλεί θραύση και διασπασμένες άκρες των μαλλιών. Οι ακτίνες UVB οξειδώνουν τα μαλλιά και διαλύουν τις πρωτεΐνες που τα διατηρούν υγιή.

Δεν πρόκειται να πάθετε καρκίνο στα μαλλιά σας εάν δεν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν προστασίας από τον ήλιο, αλλά εάν θέλετε να προστατεύσετε την ποιότητα των μαλλιών σας, πρέπει να τα προστατεύσετε με κάποιο ειδικό προϊόν. Επιπλέον, εάν πρόκειται να είστε έξω και θέλετε να προστατεύσετε το τριχωτό της κεφαλής σας, θα πρέπει οπωσδήποτε να φοράτε αντηλιακό. Καλό θα ήταν επίσης να φοράτε καπέλο, όταν μπορείτε.

Τα μαλλιά εκτίθενται στην ίδια ακτινοβολία με το δέρμα μας. Και είμαστε τόσο συνηθισμένοι να προστατεύουμε το δέρμα μας με αντηλιακό, αλλά συχνά ξεχνάμε ότι και τα μαλλιά χρειάζονται και αυτά προστασία. Ειδικά το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του οποίου η ηλιακή ακτινοβολία είναι εντονότερη και η έκθεση στον ήλιο διαρκεί πολλές φορές περισσότερη ώρα από ότι το χειμώνα, ένα αντηλιακό για τα μαλλιά είναι απαραίτητο.

Μαζί με την προστασία των μαλλιών μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους καλοκαιρινούς μήνες και την προστασία του προσώπου μας. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος και να προκαλέσει πρόωρη γήρανση. Πρέπει να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα, επειδή όταν βρίσκεστε έξω, εκτίθεστε συνεχώς σε υπεριώδη ακτινοβολία. Η υπεριώδης ακτινοβολία διεισδύει ακόμη και στα σύννεφα, οπότε ναι, θα πρέπει ακόμη να βάζετε αντηλιακό και τις συννεφιασμένες μέρες.

Όλοι μας πρέπει να φοράμε αντηλιακό κάθε μέρα. Εάν δεν το κάνουμε, συσσωρεύουμε βλάβες στο δέρμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη καρκινικών δερματικών αλλοιώσεων αργότερα. Ακόμα και όταν έχει συννεφιά, έως και το 80% των ακτίνων του ήλιου εξακολουθούν να απορροφώνται από το δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν είστε έξω για μόνο 10 λεπτά πρέπει να βάλετε αντηλιακό!

Για αυτούς τους λόγους λοιπόν, πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό, ειδικά στο πρόσωπο και τα μαλλιά σας. Ο ήλιος δίνει ζωή και μας αρέσει, ωστόσο πρέπει πάντα να προστατευόμαστε ώστε να απολαμβάνουμε τα οφέλη του με ασφάλεια!

One thought on “Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ την προστασία των μαλλιών και του προσώπου σου από τον ήλιο!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: