10 τρόποι να αντιμετωπίσεις το σπάσιμο της τρίχας!

Το Σπάσιμο της τρίχας ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες
Το σπάσιμο της τρίχας μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό.

Το σπάσιμο της τρίχας είναι ένα φαινόμενο που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί ώστε να ελαχιστοποιηθεί, όσο αυτό είναι δυνατό.

Αυτοί είναι οι 10 αποτελεσματικότεροι τρόποι να “πολεμήσετε” το σπάσιμο της τρίχας:

1. Βελτίωση της διατροφής

Πραγματικά, η παραδοσιακή ρήση “είσαι αυτό που τρως” είναι πολύ σωστή, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος μας. Ορισμένα θρεπτικά συστατικά βοηθούν τα μαλλιά μας να μεγαλώσουν και αποτρέπουν το σπάσιμο της τρίχας. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετό ψευδάργυρο, σίδηρο και φολικό οξύ στην καθημερινή σας διατροφή. Επιπρόσθετα, η επαρκής κατανάλωση πρωτεΐνης και αντιοξειδωτικών (που βρίσκονται στα φυτικής προέλευσης τρόφιμα) μπορούν επίσης να διατηρήσουν τα μαλλιά μας υγιή.

2. Αντιμετώπιση του άγχους

Υπάρχουν πολλά επιστημονικά ευρήματα που αποδεικνύουν τη σχέση μεταξύ του στρες και της τριχόπτωσης, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι το στρες μπορεί να οδηγήσει και στο σπάσιμο της τρίχας. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως η σωστή διαχείριση του άγχους μας μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη υγεία των μαλλιών μας, άρα και στη μείωση του σπασίματος.

Το σπάσιμο της τρίχας έχει πολλές υποκείμενες αιτίες, οι οποίες όμως μπορούν να διορθωθούν με αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις συνήθειες μας, μειώνοντας το έτσι στο ελάχιστο δυνατό!

3. Αντιμετώπιση της ξηρότητας

Τα ασυνήθιστα στεγνά μαλλιά είναι ένας από τους προδρόμους του σπασίματος. Η ξηρότητα προκαλείται από διάφορους παράγοντες, όπως η ξηρασία στην ατμόσφαιρα, η ελλιπής ενυδάτωση και η υπερβολική θερμότητα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χλιαρό και όχι πολύ ζεστό νερό όταν πλένετε τα μαλλιά σας – το τελευταίο οδηγεί σε περαιτέρω ξηρότητα. Η παράλειψη του conditioner είναι επίσης κάτι που μπορεί να ενισχύσει την ξηρότητα.

4. Προσοχή με τα εργαλεία styling που χρησιμοποιούν θερμότητα

Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από το πιστολάκι μαλλιών σας και το σίδερο χρειάζεστε υψηλή θερμότητα. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε εσφαλμένα ή υπερβολικά αυτά τα εργαλεία, κινδυνεύετε να καταστρέψετε την τρίχα σας λόγω των ακραίων θερμοκρασιών. Ένας τρόπος για να αποτρέψετε τη ζημιά από τη θερμότητα είναι να κάνετε ένα διάλειμμα από όλα τα εργαλεία styling τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Είναι επίσης σημαντικό να προστατεύετε τα μαλλιά σας πριν χρησιμοποιήσετε εργαλεία styling.

5. Μείωση των υπερβολικών τεχνικών εργασιών

Αν κάνετε τεχνικές εργασίες στα μαλλιά σας όπως βαφές, ντεκαπάζ κλπ πολύ συχνά, μπορεί να προκληθούν βλάβες στα μαλλιά. Συζητήστε με τον hair expert σας για το πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ορισμένες τεχνικές εργασίες. Εν τω μεταξύ, μη ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε μια μάσκα μαλλιών για να προστατέψετε τη λάμψη, το χρώμα και την υγεία των μαλλιών σας ανάμεσα στις επισκέψεις σας στο κομμωτήριο.

Το σπάσιμο της τρίχας μπορεί να ελαχιστοποιηθεί ακολουθώντας απλές συμβουλές.

6. Λούσιμο στη σωστή συχνότητα

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, είναι επίσης πιο πιθανό να έχετε περίσσεια σμήγματος (φυσικού ελαίου) στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στον πειρασμό να λούζετε τα μαλλιά σας πιο συχνά από όσο χρειάζεται. Ενώ το λούσιμο είναι γενικά κάτι καλό, δεν πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας περισσότερες φορές από όσο χρειάζεται. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν υψηλής ποιότητας, κατά προτίμηση ένα σαμπουάν κομμωτηρίου, και όχι ένα σαμπουάν από το Super Market, το οποίο δεν φροντίζει σωστά τα μαλλιά σας.

7. Προσοχή στο στέγνωμα με πετσέτα

Όταν βγαίνετε από το μπάνιο, σας έρχεται ως κάτι φυσικό να τρίψετε μια πετσέτα στο δέρμα και τα μαλλιά σας. Ωστόσο, αυτή η συνήθεια μπορεί να βλάψει ιδιαίτερα τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα, άρα και πιο ευάλωτα. Αντί να τρίβετε την πετσέτα στα μαλλιά σας, ακουμπήστε απαλά την πετσέτα σε αυτά ώστε να απορροφήσει το νερό. Μπορείτε επίσης να αφήσετε μια πετσέτα στα μαλλιά σας για λίγη ώρα ώστε να στεγνώσουν.

8. Το τράβηγμα από τα λαστιχάκια και τα κοκαλάκια μπορεί να κάνει κακό

Τα λαστιχάκι και τα κοκαλάκια είναι απαραίτητα ώστε να κρατάτε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας ενώ γυμνάζεστε. Και, ας το παραδεχτούμε, μπορεί να είναι χρήσιμα σε μέρες που τα μαλλιά σας δεν είναι στην κατάσταση που θα θέλατε – σε ένα “bad hair day”, όπως έχει γίνει συνήθεια να λέγεται. Το πρόβλημα με τα κοκαλάκια και τα λαστιχάκια είναι ότι τραβούν το τριχωτό της κεφαλής και την επιδερμίδα των μαλλιών σας. Μπορεί ακόμη και να παρατηρήσετε ότι πέφτουν μαλλιά κάθε φορά που ξετυλίγετε την αλογοουρά σας. Μπορείτε να το διορθώσετε αυτό κάνοντας το κράτημα λίγο πιο χαλαρό, ώστε να μην τραβιούνται τόσο πολύ τα μαλλιά σας.

9. Το βούρτσισμα παίζει σημαντικό ρόλο

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το βούρτσισμα των μαλλιών σας 100 φορές την ημέρα είναι κάτι καλό, αλλά αυτό είναι απλά ένας μύθος! Είναι καλό να βουρτσίζετε μαλλιά σας μόνο όταν θέλετε να κάνετε ένα χτένισμα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χτένες με πλατιά δόντια για να αποφύγετε το σπάσιμο. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε βούρτσα μόνο όταν τα μαλλιά σας είναι στεγνά.

10. Συχνή επίσκεψη στο κομμωτήριο

Μπορεί κάποιος να νομίζει ότι το κόψιμο των μαλλιών μπορεί να τα βλάψει. Ωστόσο ισχύει το αντίθετο, το κούρεμα των μαλλιών σας βοηθά να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και χωρίς σπασμένες άκρες. Μπορείτε να σκεφτείτε ότι ένα κούρεμα είναι όπως μια απολέπιση για το δέρμα – στην απολέπιση, πρέπει να αφαιρέσετε μερικά από τα παλιά κύτταρα για να βοηθήσετε τα νέα να αναπτυχθούν, και το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά σας, καθώς πολλές φορές πρέπει να κοπούν κάποιες τρίχες για να επιτευχθεί η καλύτερη υγεία και εμφάνιση των μαλλιών σας.

Το σπάσιμο της τρίχας μπορεί να είναι κάτι πολύ ενοχλητικό. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες υποκείμενες αιτίες μπορούν να διορθωθούν με αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις συνήθειες μας, μειώνοντας έτσι το σπάσιμο στο ελάχιστο δυνατό!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: